Railroad adventure III: Stockholm - Karlstad - Ludvika - Stockholm

Det här hände egentligen före Railroad adventure II, men det var väl kanske inte så noga med numreringen.

Elsa och jag hade en vecka själva, medan Hjalmar var hemma hos sin mamma och gick i skolan. Så vi åkte tåg till Karlstad för att lyssna på ett föredrag om Värmlands runstenar. Sedan for vi till Ludvika för att träffa farfar och ha roligt i badhuset där. Vi bodde i min lilla lägenhet.

Fantastiskt med direkttåg en gång om dagen från Karlstad till Ludvika (via Kristinehamn, Nykroppa, Ställdalen, Grängesberg)! Tack Värmlandstrafik!



En van resenär på Stockholms Central.



Bekvämt att äta yoghurt på tåget.



Alltid roliga saker att titta på utanför fönstret!



Och man kan också fotografera pappa.



Och både Elsa och pappa tycker om att Elsa ritar fina bilder i pappas anteckningsbok.

Från Ludvika till Stockholm åker man två tåg. Först Tåg i Bergslagen till Västerås, sedan SJ till Stockholm. I Västerås visade det sig att SJ var en timme försenat, så vi gick till MacDonalds och åt litet lunch. Sedan kom tåget, det var överfullt. Elsa fick sitta i mitt knä, så att vi kunde göra plats åt en 87-årig dam att sitta. Det var het och trångt. Och så en massa signalfel och så, att vi stod stilla i flera minuter flera gånger. Och när vi kom till Spånga stannade tåget helt och hållet. Det hade varit en dödsolycka vid Tomteboda (de håller på att bygga en ny järnvägslinje genom, eller snarare under eftersom den går i tunnel!) Stockholm, och en av arbetarna hade blivit påkörd av ett tåg. Så det var helt stopp i tågtrafiken. Tråkigt, eftersom vi skulle träffa Jessica, Claes, Roger och andra på Mälarpaviljongen. Jag försökte ringa efter en taxi, men det var naturligtvis inte att tänka på. Till slut tog vi helt enkelt bussen till Solna Centrum och sedan till farmor i Bergshamra.

En trevlig koda: jag klagade till SJ och fick tillbaks halva priset av tågbiljetten! Trodde inte det skulle gå så bra och smidigt som det faktiskt gjorde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0